Sánchez-Camacho cau en desgràcia

Declara que té deutes per més de 716.000 euros
alicia sanchez camacho
alicia sanchez camacho

La presidenta del PPC, Alicia Sánchez-Camacho, ha donat per liquidada la seva etapa política a Catalunya i ha decidit començar una nova vida a Madrid, ciutat on l’any passat s’hi va comprar un habitatge. L’exalcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha estat nomenat coordinador general del partit a Catalunya, en espera que sigui elegit oficialment president en el pròxim congrés del PPC, previst per abans de l’estiu.

En les passades eleccions generals del 20-D, Alicia Sánchez-Camacho va anar de número 3 en la llista encapçalada per Jorge Fernández Díaz i va obtenir l’acta de diputada al Congrés. “Cremada” per la seva implicació en el cas de La Camarga, el partit va decidir que era millor que s’allunyés de la vida política catalana i ha estat “desterrada” a Madrid.

Alicia Sánchez-Camacho va ser elegida presidenta del PPC en el tumultuós congrés de l’any 2008, on es va imposar a la seva contrincant Montserrat Nebrera. Entre els anys 2010 i 2015 ha estat diputada al Parlament de Catalunya i era la cara visible del Partit Popular a casa nostra. Primer, va ser la fidel aliada del president Artur Mas durant la legislatura 2010-2012. Després, quan CDC va fer el gir sobiranista, es va convertir en el seu flagell implacable.

Encara que, formalment, continua sent la presidenta del PPC, Alicia Sánchez-Camacho ja ha “desconnectat” de l’actualitat política catalana i ha cedit tot el protagonisme públic a Xavier Garcia Albiol. Això sí, ha posat preu a la seva pròxima renúncia al lideratge del PP de Catalunya: ha exigit al carrer Génova que vol seguir cobrant el mateix que abans, quan acumulava el sou de diputada del Parlament de Catalunya amb les dietes de senadora i amb la remuneració que rebia com a presidenta del PPC: 108.000 euros anuals, segons la seva declaració pública de béns.

En la seva nova etapa madrilenya, la suma de les retribucions que rep al Congrés dels Diputats és equivalent: 5.252 euros mensuals com a secretària primera de la Mesa, més el complement per ser diputada per Barcelona (1.823 euros mensuals) i la remuneració com a secretària de la comissió de Reglament (697 euros mensuals): en total, 7.772 euros per 14 pagues.

Alicia Sánchez-Camacho no només ha canviat de ciutat i de vida. També ha canviat de banc. S’ha venut el pis que tenia a Aragó/passeig de Gràcia i ha formalitzat la compra del seu nou habitatge a Madrid amb un préstec de 510.000 euros del banc Evo, que se suma als dos que té amb La Caixa i un altre amb el Banc Popular. En total, declara uns deutes bancaris de 666.573 euros, als quals cal afegir els 50.000 euros que encara deu per l’entrada de la compra del seu nou habitatge madrileny. En comparació amb la seva anterior declaració de béns consta que ha cancel·lat dos crèdits que tenia amb el BBVA i el Barclays.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides