A Catalunya som ‘bastant’ independentistes

Una pregunta que no fan mai les empreses de sondejos és si els ciutadans confien en la feina que fan aquestes empreses. El grau de credibilitat dels sondejos que publiquen els centres dependents de les administracions públiques està sota mínims. Quan apareixen publicats aquests sondejos, cal llegir-los entre línies. Quan, en ple debat per la formació de coalicions de govern a Espanya, el Centro de Investigaciones Sociológicas treu un sondeig segons el qual Podemos supera el PSOE, molts entenen que és un missatge enviat al partit de Pablo Iglesias perquè no pacti amb els socialistes.

El Centre d’Estudis d’Opinió (CEO), l’òrgan encarregat de fer aquesta tasca per la Generalitat, funciona des de 2005. El primer director va ser Gabriel Colomé, al qual s’acusava de beneficiar els socialistes amb les seves decisions. A partir de febrer de 2010 el va substituir Jordi Argelaguet, que continua en el càrrec, tot i que el va posar a disposició del govern després que el CEO preveiés l’any 2012 una majoria absoluta de CiU que es va convertir en una davallada considerable d’aquesta coalició.

Argelaguet continua dirigint el Centre d’Estudis d’Opinió i ara acaba de descobrir un nou tipus de catalans: els que són ‘bastant’ independentistes. Com que queda una mica forçat dir que hi ha una majoria independentista a Catalunya, el CEO ha demanat els catalans si estan a favor de la independència o ‘bastant’ a favor de la independència. I conclou que el 57,2% dels enquestats estan ‘totalment o bastant’ a favor de la independència. No aclareix, però, quins són ‘totalment’ independentistes i quins només ‘bastant’.

Fins ara teníem independentistes, federalistes i unionistes. A partir d’ara, també tenim els ‘bastantistes’.

Aquest Argelaguet és una joia. Que no el cessin mai!

(Visited 29 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Feu un comentari