Els peixos grossos convergents surten del Govern

'Cauran' Ruiz, Gordó i Puig, es mantindran Vila i Jané i ocuparan càrrecs principals Junqueras, Munté i Romeva
mas puigdemont
mas puigdemont

El nou president de la Generalitat, Carles Puigdemont, encapçalarà un Govern dissenyat pel seu antecessor, Artur Mas, i per Oriol Junqueras, que serà l’únic vicepresident i assumirà l’àrea econòmica (que inclou Empresa i Ocupació, Territori i Sostenibilitat, Economia i Agricultura, Ramaderia, Alimentació i Pesca).

Al capdavant de les altres dues grans àrees de Govern hi haurà la fins ara vicepresidenta Neus Munté, que seguirà com a portaveu i dirigirà l’àrea social (Salut, Ensenyament, Cultura i Benestar), i Raül Romeva, encarregat de l’àrea internacional (Governació, Justícia i Interior).

Amb relació a l’anterior Executiu, tot apunta que repetiran Santi Vila, fins ara conseller de Territori, i Jordi Jané, qui va substituir els darrers mesos Ramon Espadaler al capdavant d’Interior. També es pot mantenir Meritxell Borràs, aquest cop a Ensenyament.

En canvi, tenen tots els números per caure Felip Puig (Empresa i Ocupació) i Boi Ruiz (Salut), dos dels consellers més controvertits que no agraden ni a ERC ni a la CUP. Andreu Mas-Colell (Economia), per la seva part, es jubila i Francesc Homs, Irene Rigau, Jordi Ciuraneta i Ferran Mascarell tampoc continuaran.

S’espera, d’altra banda, que esdevinguin consellers Josep Rull (coordinador general de Convergència), Pere Aragonès (diputat d’ERC) i Toni Comín (independent de Junts pel Sí que fou diputat del PSC).

També sonen els noms de Toni Castellà (independentista d’Unió escindit), relacionat amb el Departament d’Empresa i Ocupació, i de Dolors Bassa, d’ERC, que assumiria Benestar.

El jurista Carles Mundó, impulsor de l’associació Drets, apunta a nou conseller de Justícia, publica Nació Digital. L’últim titular d’aquest departament, Germà Gordó, tindria les hores comptades al Govern.

(Visited 52 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari