El Govern aprova l’ofegament de l’Ebre

La Plataforma de Defensa del riu ja ha iniciat accions per aturar-lo
Lo riu es vida
Lo riu es vida

El Consell de Ministres celebrat aquest divendres ha aprovat per reial decret la planificació hidrològica que inclou una desena de conques, entre les quals la de l’Ebre. El reial decret no inclou cap de les peticions que demanava la Generalitat per respectar el cabal per considerar sostenible el tram final de riu.

El govern català considera “insuficient” el cabal que quedarà al tram que passa per les Terres de l’Ebre. El document aprovat preveu 465.000 hectàrees més per a regadiu i la construcció d’una cinquantena d’embassaments.

La Plataforma de Defensa de l’Ebre ja ha iniciat accions. Aquest mateix divendres convoca una concentració de protesta a Tortosa. I té previst recórrer el nou Pla davant el Tribunal Duprem i la Comissió Europea.

El govern de Castella la Manxa, de la seva banda, també ha anunciat que durà el decret que preveu plans hidrològics del Tajo, el Segura, el Júcar i el Guadiana al Suprem.

(Visited 98 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari