Legislatura buida, senadors efímers

El nomenament de vuit representants a la Cambra Alta, únic punt del dia del ple del Parlament
José Montilla
José Montilla

El ple del Parlament de Catalunya que té lloc aquest dijous al matí, el primer i molt probablement l’últim de l’onzena legislatura, té com a únic punt a l’ordre del dia la tria dels vuit senadors que representen la Generalitat a la Cambra Alta.

Els candidats, proposats per JxSí, C’s, el PSC, CSQP i el PP, són Elisabeth Abad i Giralt, Mirella Cortès i Gès, Josep Lluís Cleries i Gonzàlez, Bernat Picornell i Grenzner, Francesc Xavier Alegre Buxeda, José Montilla Aguilera, Sara Vilà i Galan i Xavier García Albiol.

Els nous senadors tenen data de caducitat, com la present legislatura, que tot apunta que acabarà el pròxim dilluns, 11 de gener. El Senat mateix no s’ha constituït i es pot dissoldre durant el pròxim trimestre si Mariano Rajoy -i Pedro Sánchez- també fracassen tot intentant formar un nou Govern a Espanya.

Es tracta d’una designació que efectua el Parlament a l’inici de la seva legislatura, que en aquest cas coincideix pràcticament amb el final. En aquesta onzena legislatura es va aprovar la declaració independentista del 9 de novembre del 2015, però no s’ha pogut formar Govern ni s’ha celebrat cap sessió de control a l’Executiu, com volien CSQEP i el PSC.

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari