Jordi Pujol declararà com a imputat per blanqueig

El jutge De la Mata cita l'expresident i Marta Ferrusola el 10 de febrer i el Júnior, l'endemà
Títol de la imatge
Títol de la imatge

En un nou impuls al cas Pujol, el jutge instructor José de la Mata ha emès aquest dimecres 13 resolucions. En una d’elles ha assumit la causa sobre la qual es va inhibir la titular del Jutjat d’Instrucció número 31 de Barcelona, Beatriz Balfagón, i ha citat a declarar com a imputats per blanqueig de capitals l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol i la seva esposa, Marta Ferrusola.

Així mateix, ha citat el seu fill primogènit, Jordi Pujol Ferrusola, sobre el qual De la Mata fa mesos que mena les investigacions a l’Audiència Nacional, perquè declari l’endemà.

Segons havia transcendit, els investigadors troben que no se sosté de cap manera l’explicació de l’herència familiar amb què Jordi Pujol va justificar l’origen de la fortuna amagada a l’estranger. De la Mata, en la mateixa línia, assenyala que no consta que el llegat sigui real.

Per a l’instructor, Jordi Pujol júnior i la seva exesposa, Mercè Gironès, són titulars de comptes a Andorra l’existència dels quals van negar i van rebre diners d’origen desconegut sense justificació amb activitats legals, així com alguns abonaments relacionats amb persones que efectuaven activitats empresarials relacionades amb el sector públic a Catalunya.

Segons el magistrat, la distribució de diners cap als germans i cap a Marta Ferrusola que s’ha detectat correspon a “un patró de comportament reiterat durant anys pels membres de la família“. També indica que l’expresident Jordi Pujol i Soley era l’autèntic titular del compte 63810 de la Banca Reig (actual Andbank), els fons del qual foren ingressats en efectiu.

Les noves interlocutòries de De la Mata pel que fa a la causa que ja investigava sobre Jordi, Pere i Josep Pujol Ferrusola, així mateix, contenen noves diligències i mesures. Es rebutja, per exemple, el sobreseïment demanat per Carles Vilarrubí.

(Visited 29 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari