Els Pujol van moure 200 milions d’euros a Andorra

El Español publica els extractes dels comptes que la família de l'expresident tenia a Andbank i a la BPA
Jordi Pujol Ferrusola
Jordi Pujol Ferrusola

El diari digital El Español ha publicat els extractes dels comptes bancaris dels Pujol Ferrusola a Andorra, a partir dels quals ha calculat que la família de l’expresident de la Generalitat va moure al voltant de 200 milions d’euros al Principat.

Aquesta documentació, remesa en el seu moment per les autoritats andorranes a l’Audiència Nacional, procedeix d’Andbank -on es va integrar la Banca Reig- i de la Banca Privada d’Andorra (BPA). Segons el mateix digital, es tracta d’una compilació exhaustiva dels moviments bancaris dels Pujol vinculats a almenys vuit comptes i dipòsits des de finals del 1990 fins a dates recents.

Els diners, relata aquesta informació, arribaven en efectiu o mitjançant una transferència efectuada per empresaris amb interessos a Catalunya. Posteriorment, Jordi Pujol Ferrusola, el fill gran, els gestionava i repartia.

El cercador interactiu creat per El Español conté 4.137 registres de moviments en els citats comptes. Destaquen les diverses inversions efectuades a 18 països, l’adquisició de productes financers a grans empreses com Repsol o Red Eléctrica Española o els ingressos en metàl·lic de Jordi Pujol junior, que en algun cas van superar els 300 milions de pessetes en un dia. Així mateix, aquest diari es fa ressò d’un ingrés per part de Jordi Pujol jr. d’1.145.000 euros en efectiu d’origen desconegut a un compte de la BPA.

D’altra banda, en el marc de la maniobra de buidatge patrimonial atribuïda pels investigadors de la UDEF a Jordi Pujol Ferrusola i a la seva exesposa, Mercè Gironés, s’ha detectat el buidatge, per part de Gironès, d’una caixa forta el mateix dia que El Mundo va publicar un informe policial intern que exposava que els Pujol tenien una fortuna amagada a paradisos fiscals, particularment a Andorra.

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari