Espanya, ingovernable

Els resultats del 20-D equiparen, sense majoria, dretes i esquerres
Resultats 20-D

El PP ha guanyat les eleccions a Les Corts espanyoles d’aquest diumenge 20-D. Els populars s’han imposat a la majoria de províncies espanyoles i han obtingut 123 escons al Congrés, molt lluny dels 186 obtinguts fa quatre anys i dels 176 necessaris per a la majoria absoluta. Una majoria que no aconseguirien ni amb el suport dels 40 diputats de C’s, perquè sumarien 163.

El PSOE baixa per primer cop a la seva història dels 100 escons, n’aconsegueix 90 i queda com a segona força a la cambra baixa espanyola, seguida de Podemos, que n’obté 69. Les dues forces obtindrien 159 escons i tampoc sumarien una majoria absoluta.

Els resultats aboquen els partits que han aconseguit més representació al Congrés a unes negociacions a diverses bandes per mirar d’aconseguir una majoria a la cambra baixa.

Els dos partits independentistes, ERC (9) i DL (8), podrien jugar un paper clau per facilitar el govern de l’Estat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari