Revelen pressions de la Casa Reial a favor d’Abengoa

La banca no vol fer noves aportacions per salvar la companyia
benjumea
benjumea

La Casa Reial espanyola ha efectuat la primera intromissió coneguda en el món empresarial des que Felip VI de Borbó és rei d’Espanya, publica Hispanidad.com.

Segons aquest portal, la banca creditora d’Abengoa rep pressions, particularment des de la Casa Reial, en l’estira-i-arronsa que manté en un escenari on està en joc la supervivència d’aquesta companyia.

Un home clau, segons Hispanidad.com, és el grande de España Álvaro Fernández-Villaverde, que és membre del Consell Assessor Internacional d’Abengoa i hauria exercit d’enllaç amb el Palau de la Zarzuela en aquest afer.

Segons exposa aquest mitjà digital, l’auditoria de KPMG sobre Abengoa esbossava tres escenaris: un basat en la venda d’actius de la companyia (rebutjat per Gestamp, soci i nou controlador d’Abengoa), un altre en el qual Abengoa manté els actius però la banca ha d’acceptar una injecció financera de més de 2.000 milions (els bancs creditors no el volen), i un escenari a mig camí dels anteriors.

Els bancs -Caixabank, Bankia, Sabadell i Popular- s’han compromès a estudiar aquest darrer durant els 15 dies vinents, assegura Hispanidad.com, que inclou una venda d’actius valorats en 400 milions i una injecció creditícia de 1.000 milions. La mateixa informació exposa que, malgrat oposar-se als plans de Gestamp i a no voler regar Abengoa novament, el més probable és que la banca cedeixi i s’assoleixi un acord en el qual les pressions han jugat un paper fonamental.

En aquest sentit, s’assenyala que el president d’Abengoa, Javier Benjumea, amic del rei emèrit Joan Carles I, disposa d’importants suports per pressionar la banca a favor dels seus interessos, entre els quals destaca el de la Casa Reial, així com el Govern espanyol, la Junta d’Andalusia i el PSOE.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides