Cap membre del Govern aplaudeix la CUP

Aprovada la resolució independentista per 72 vots a favor i 62 en contra
Título de la imagen
Título de la imagen

Els diputats de Junts pel Sí l’han aplaudit llargament, els membres de l’Executiu en funcions, no. Cap dels consellers, ni el president de la Generalitat en funcions ha reaccionat al discurs de la portaveu de la CUP, Anna Gabriel, soci impulsor de la resolució independentista, que aquest dilluns debat i vota el Parlament.

La intervenció cupaire ha estat farcida de referències a les reivindicacions que l’esquerra independentista proposa a JxS donar-los suport i avançar en la ruptura de Catalunya amb l’Estat: “Cal deixar enrere la Catalunya subordinada, però també la de la corrupció i les privatitzacions”, ha dit Gabriel, per parlar d’un “procés popular i no elitista. Que no pot dependre de ningú“, ha estat la indirecta dirigida a Mas.

“S’ha acabat el temps de les elits, de l’educació que segrega per gènere i del finançament de les escoles d’elit“, ha conclòs Gabriel. L’inici del procés constituent que proposa la CUP passa per “fer net” a la majoria de conselleries, un fet que inclou renovar els llocs de treball al capdavant dels Departaments.

Resolució aprovada
“El Parlament declara l’inici del procés de creació de l’estat català independent en forma de república”, així comença la nota de premsa enviada aquest dilluns al migdia pel servei de comunicació del Parlament, després que l’hemicicle hagi votat i aprovat la proposta de resolució independentista presentada per JxS i la CUP. El text ha rebut el suport dels 72 diputats d’aquestes dues formacions, i el rebuig dels 63 parlamentaris de C’s, PSC, CSQP i PP.

L’aprovació de la proposta ha estat rebuda amb aplaudiments per la bancada independentista de l’hemicicle. En el costat unionista, els diputats del PP han contrarestat els aplaudiments amb l’exhibició de senyeres i banderes espanyoles.

La resolució aprovada insta la majoria independentista representada al Parlament fruit del 27-S a impulsar un “procés constituent no subordinat”. “El Parlament de Catalunya declara solemnement l’inici del procés de creació d’un estat català independent en forma de república. Un procés constituent ciutadà, participatiu, obert, integrador i actiu per tal de preparar les bases de la futura constitució catalana”, diu part del text.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides