Piqué Vidal, imputat per temptativa d’estafa

El broker Seroux li atribueix l'organització d'una gran trama de blanqueig a Panamà
L'advocat Piqué Vidal
L'advocat Piqué Vidal

Joan Piqué Vidal, l’advocat que va assistir Jordi Pujol en el cas Banca Catalana, ha estat imputat pel Jutjat d’Instrucció número 20 de Barcelona per temptativa d’estafa.

El broker François Seroux va denunciar a la Policia que Piqué Vidal havia orquestrat una trama de blanqueig de diner negre, xifrat en més de 250 milions de dòlars procedents de paradisos fiscals, emmascarada en una gran operació de captació de capital per obtenir l’adjudicació d’una obra portuària a l’entrada atlàntica del Canal de Panamà.

Jordi Pujol Ferrusola
Seroux va indicar que estaven implicats en la recerca d’inversors Jordi Puig Godés, germà del conseller Felip Puig, i Jordi Pujol Ferrusola -que haurien fracassat en l’intent de captar-ne-, per la qual cosa l’assumpte va arribar a l’Audiència Nacional, que investiga el fill gran de l’expresident per blanqueig de capitals.

Donat que Seroux també va assenyalar que el conseller Puig li havia reclamat una comissió del 5% a canvi d’una inversió al Port de Barcelona, l’afer de les denúncies del broker es va enviar al Tribunal Superior de Justícia, que no va apreciar indicis de delicte pel que fa al conseller i va arxivar-ne la part corresponent el passat mes de juliol.

La resta de la investigació sobre les denúncies de Seroux, menada pel Jutjat d’Instrucció número 20 de Barcelona, han donat lloc ara a la imputació de Piqué Vidal i de l’empresari Josep Sellas, que haurien integrat la trama de captació de diners que oferia inversions al país centreamericà.

Cas Tacos i cas Estevill
Piqué Vidal i el jutge Lluís Pascual Estevill foren condemnats l’any 2005 per suborn a 7 i 9 anys de presó com a responsables d’un pla d’extorsió a empresaris que Estevill investigava i Piqué Vidal defensava, mitjançant el qual van guanyar diners a canvi d’evitar que fossin condemnats a penes de presó.

Enguany, Piqué Vidal ha pactat amb la Fiscalia una condemna d’un any de presó en el judici del cas Tacos, on se l’assenyalava com el responsable del muntatge de l’estructura societària que facilitava el blanqueig de diners del càrtel de Sinaloa. Segons les investigacions dirigides pel jutge Fernando Andreu, de l’Audiència Nacional, Piqué Vidal era l’home de confiança a Barcelona de Guillermo Ocaña, subordinat del ‘narco’ Héctor Beltrán Leyva.

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari