Pedraz imputa Josep, el Pujol que faltava

Troba acreditat que quatre fills de l'expresident van cobrar comissions de José Manuel Sola
Josep Pujol Ferrusola, vídeoconferència al Parlament
Josep Pujol Ferrusola, vídeoconferència al Parlament

El jutge de l’Audiència Nacional Santiago Pedraz acusa Josep Pujol Ferrusola, l’únic membre de la família de l’expresident Jordi Pujol no imputat per cap causa fins ara, i tres dels seus germans, Jordi Júnior, Pere i Oleguer, de tràfic d’influències i falsedat documental, segons l’agència EFE.

El Español, que ha avançat el contingut de l’acte d’imputació, publica que Pedraz conclou que no s’ha pogut obtenir dades que acreditin que les factures emeses per les societats d’aquests quatre fills de Jordi Pujol a empreses de José Manuel Sola justifiquen la prestació d’un servei real. En canvi, assenyala que Jordi, Josep, Pere i Oleguer Pujol Ferrusola van cobrar comissions d’aquest empresari, soci immobiliari de Rodrigo Rato, mitjançant factures falses.

Tots ells es van embutxacar al mateix temps almenys 114.434 euros sense que “cap mena de negoci subjacent” ho legitimés, segons Pedraz. La mateixa informació assenyala que s’ha decretat el secret de les actuacions per continuar investigant el motiu real dels pagaments efectuats per Sola, a través de les societats Bagernorte i Hotel Xalet Bassibe, a Iniciatives, Marketing i Inversions, Blau Consultoría i MT Tahat, les societats receptores dels germans Pujol Ferrusola.

Un dels detalls més cridaners, segons el parer dels investigadors de la UDEF, és que tots ells rebessin, en diverses ocasions, la mateixa quantitat, 15.486 euros, per la prestació de serveis molt diversos.

Aquestes noves imputacions corresponen a una peça secreta oberta per Pedraz, derivada de la investigació que condueix aquest jutge sobre les societats relacionades amb Oleguer Pujol, informa EFE citant fonts jurídiques.

(Visited 60 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari