El marit de la comissionada per a la Transparència és un dels detinguts pel 3%

Josep Manel Bassols, exalcalde d'Anglès, està casat amb Núria Bassols, nomenada el febrer pel Govern
Títol de la imatge
Títol de la imatge

Un dels deu detinguts en la tercera fase de l’operació Petrum, que empaita la trama del 3%, és Josep Manel Bassols, qui fou alcalde convergent d’Anglès (La Selva) del 1995 al 2003 i és el marit de Núria Bassols, nomenada comissionada per a la Transparència i l’Accés a la Informació Pública el passat mes de febrer. Es tracta d’un càrrec adscrit al Departament de Governació i Relacions Institucionals de la Generalitat de Catalunya.

Josep Manel Bassols, vinculat ara per la investigació menada pel Jutjat número 1 d’El Vendrell amb les comissions il·legals, té un estudi d’arquitectura i, des del 2011, exerceix com a delegat a Catalunya de la constructora Oproler, que té un altre càrrec més detingut en el marc de la mateixa operació, Sergio Lerma, i es troba sota la lupa de la Justícia.

En la vida política de Bassols, a més d’haver exercit com a batlle, destaca la seva responsabilitat com a cap de campanya convergent en les eleccions municipals del 2011, en les quals Carles Puigdemont va esdevenir alcalde de Girona. Josep Manel Bassols forma part de l’executiva local de CDC a Girona i es manté proper a les elits convergents locals.

Pel que fa a la seva esposa, jutgessa en excedència amb càrrec a la Generalitat, destaca en la seva carrera de més de dues dècades l’arxiu, l’any 2013, de la causa contra Ferran Falcó, diputat convergent al Parlament i regidor de Badalona, perquè va considerar que no estava implicat en la suposada trama de comissions il·legals del cas Adigsa, empresa pública que Falcó presidia.

Núria Bassols, que ha exercit com a magistrada al Tribunal Superior de Jústícia de Catalunya i a l’Audiència Provincial de Girona, també va revisar el cas Casinos, que va arxivar sense demanar la declaració de l’acusat. A més, fou directora de l’Escola Judicial del 2007 al 2008. El Consell General del Poder Judicial la va destituir argumentant “pèrdua de confiança” i “manca de nivell i d’idoneïtat” per a l’exercici del càrrec.

D’ençà que va assumir la seva nova responsabilitat en el Govern d’Artur Mas, encapçala “la coordinació, desplegament i implementació de les mesures necessàries per a l’aplicació de la legislació de transparència, accés a la informació pública i bon govern, d’acord amb les directrius fixades pel Govern i sota la direcció superior de la persona titular del Departament”, que al principi era l’exvicepresidenta Joana Ortega i ara és la consellera Meritxell Borràs.

(Visited 204 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari