La capsa de Pandora andorrana

La instructora del cas BPA ha ordenat desencriptar les dades dels clients amb comptes numerats i fer una llista dels titulars
Una de les antigues oficines de BPA.
Una de les antigues oficines de BPA.

Els titulars de comptes numerats a la Banca Privada d’Andorra (BPA) que confiaven en la seguretat de les seves dades tenen menys motius que mai per estar tranquils. Segons explica Eusebi Nomen en el seu darrer article publicat a El Periódic d’Andorra, la batlle -instructora- del cas BPA, Canòlic Mingorance, va ordenar fa tres setmanes que es desencriptés la informació d’aquests clients continguda als servidors de la BPA i que es fessin còpies del llistat dels titulars.

L’acte emès per la batlle, exposa la mateixa informació, fou lliurat a una vintena d’advocats de les diverses parts del cas BPA i, segons assegura Nomen citant diverses fonts, una empresa espanyola ha assumit la tasca de gestionar els documents informàtics i fer les còpies. Així mateix, afirma que el llistat de clients que disposaven de comptes numerats ja es troba fora de les dependències de la BPA.

Nomen, director de la càtedra ESADE d’Anàlisi d’Actius Intangibles i exparlamentari andorrà, troba que desencriptar dades de tots els titulars de comptes numerats és una mesura desproporcionada i, malgrat manifestar-se convençut de la professionalitat dels tècnics que efectuen l’operació ordenada per la batlle, troba que encarregar la feina a una empresa espanyola “no és la millor alternativa per prevenir esdeveniments no desitjats“.

El passat 25 de setembre, Mingorance s’havia personat a la seu central de la BPA, ubicada a Escaldes-Engordany, per confirmar si determinades dades de la investigació coincidien amb les que figuren als sistemes informàtics de l’entitat.

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari