El tramvia dels amics

La connexió del TramBaix i del TramBesòs per la Diagonal podria canviar les condicions de la concessió a TRAM SA on figuren empresaris pròxims a CDC com Carles Sumarroca i Miquel Martí Escursell
Títol de la imatge
Títol de la imatge

El debat sobre la connexió del tramvia per l’avinguda Diagonal retorna cíclicament amb cada canvi de govern. L’últim capítol d’aquest culebrot el protagonitza l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que acaba d’encarregar un estudi sobre aquesta polèmica obra perquè forma part dels compromisos electorals de Barcelona En Comú, però sobretot de l’obsessió d’Iniciativa per Catalunya Verds. Pocs entenen la defensa aferrissada del tramvia que fa la formació ecosocialista quan resulta que el seu gestor és majoritàriament privat i algunes de les empreses que integren TRAM SA formen part del nucli dur convergent.

Coincidint amb els primers cent dies de govern, Ada Colau ha encarregat a la societat municipal Bimsa un exhaustiu estudi sobre la viabilitat tècnica d’un projecte que l’exalcalde Xavier Trias ha rebutjat sempre pels problemes que, a parer seu, provocaria el tramvia en les interseccions de l’avinguda amb les places de les Glòries i de Francesc Macià.

Tot i que alguns consideren la connexió del TramBaix i del TramBesòs per la Diagonal com l’opció més senzilla, barata i també més rendible, l’objectiu de l’estudi és trobar la solució que menys maldecaps generi a la ciutat i a les arques municipals. A més, cal tenir en compte els més de 16 milions d’euros que l’anterior govern de CiU es va gastar en la remodelació parcial d’aquesta important artèria viària, una reforma molt criticada.

L’estudi de Bimsa haurà de tenir en compte per on circularan els tramvies, les afectacions sobre el trànsit privat i el medi ambient, l’accessibilitat dels vianants i dels ciclistes, l’organització del sistema semafòric, les interseccions amb altres carrers, les zones de càrrega i descàrrega, les parades i rutes dels autobusos, i, finalment, la col·locació de les futures parades en zones que afavoreixen la connexió amb altres mitjans de transport públic. Colau, que va rebre el mes de juliol passat el vistiplau d’Artur Mas al projecte per a disgust de Trias, espera tenir les conclusions en uns tres mesos i licitar el projecte a principis de l’any que ve si aconsegueix primer el suport de la resta de grups municipals.

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER D’EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

(Visited 116 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari