Rajoy entén un “no” al ‘procés’

"Avui sabem que allò que no era possible legalment tampoc ha tingut el suport de les urnes", diu el president espanyol
rajoy
rajoy

El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, ha comparegut per traslladar un “missatge de tranquil·litat”, que ha desenvolupat dient que “els partidaris de la ruptura” mai van tenir el suport de la llei i que “des d’ahir sabem que tampoc de la majoria de la societat catalana”. “Avui sabem que allò que no era possible legalment tampoc ha tingut el suport de les urnes”, ha expressat Rajoy, per bé que ha rebutjat la consideració de les eleccions d’aquest diumenge com un plebiscit sobre la independència. Ha destacat, així mateix, que els independentistes “continuen estant fora de la llei“.

No arriben a quatre de cada deu catalans aquells que aposten per un programa rupturista”, ha argumentat el cap de l’Executiu espanyol, que ha fet una crida al futur Govern de la Generalitat per “superar la fractura” dels darrers anys i ha reiterat una oferta de diàleg dins la llei. No ha especificat, però, si faria alguna oferta en concret per mirar d’acomodar els catalans que no combreguen en l’actual marc constitucional-autonòmic.

S’ha mostrat taxativament contrari, això sí, de “liquidar la llei” i no pensa parlar de la unitat d’Espanya, la sobirania nacional i la igualtat dels espanyols. D’altra banda, ha destacat que el Govern central ha ajudat la Generalitat a finançar-se mitjançant el FLA.

(Visited 28 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari