El ‘taurons financers’ no es creuen la independència

Coincideixen en prioritzar les generals a les autonòmiques perquè tindran més influencia en els mercats
independencia
independencia

Ni les conegudes agències de ràting ni els lobbies d’inversors internacionals es creuen que el procés d’independència de Catalunya tirarà endavant. Standard & Poor’s, Moody’s i Fitch han encarregat informes sobre l’economia espanyola i el possible impacte de les plebiscitàries de diumenge i cap d’ells valora com a possibilitat factible la ruptura de Catalunya amb l’Estat, segons informació del diari elEconomista.

El mateix mitjà remet a informes de grans lobbies internacionals, del Regne Unit i EUA, que han consultat empresaris, economistes i acadèmics per arribar a la mateixa conclusió: cap contempla la declaració unilateral d’independència en els propers quatre anys.

Els documents prioritzen les generals de desembre a les autonòmiques d’aquest diumenge i coincideixen en dir que els resultats de les estatals influenciaran més en els mercats.

El secretari d’Estat d’Economia, Íñigo Fernández de Mesa, afirmava aquest dijous que “els mercats tenen una visió racional del tema català i veuen difícilment practicable” una secessió de Catalunya.

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari