El Banc d’Espanya mou diners a Catalunya per prevenir retirades massives

Linde es va desdir sobre el risc de 'corralito' per la reacció dels clients dels Bancs
linde
linde

El Govern d’Espanya està preocupat per una eventual retirada massiva de fons a Catalunya posterior a les eleccions del 27-S. El governador del Banc d’Espanya, Luis María Linde, ha alertat aquesta setmana del risc de corralito i, al cap de poques hores, s’ha desdit indicant que aquest escenari és “gairebé impossible”.

Segons ha pogut saber EL TRIANGLE, el canvi de parer de Linde el va motivar la reacció de clients d’entitats bancàries de Catalunya, en particular els de més edat, que van demanar mantenir els seus diners en la mateixa entitat però fora de Catalunya.

Les declaracions de Linde de dilluns sobre el risc de corralito havien atemorit aquests clients, però els treballadors de les oficines bancàries han aconseguit apaivagar-ne la majoria amb missatges de tranquil·litat. Segons El Confidencial Digital, els clients intranquils preguntaven, principalment, pel futur dels seus comptes corrents i dels dipòsits a termini fix.

Combois amb diners
El Confidencial publica, d’altra banda, que el Govern espanyol ha endegat un pla discret perquè Catalunya no es quedi sense efectiu després de les eleccions d’aquest diumenge. Consisteix, segons descriu aquest digital, en l’enviament de quatre combois per incrementar la reserva de bitllets disponible a la seu del Banc d’Espanya de la plaça de Catalunya de Barcelona. Es tracta d’una mesura excepcional però preventiva.

El temor de l’Executiu, diu la mateixa informació, és que una victòria de les formacions partidàries de proclamar, tard o d’hora, una declaració d’independència pugui provocar una retirada massiva de fons.

(Visited 25 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari