Una auditoria revela 41 milions de pèrdues més a Comsa Emte

El grup dels Miarnau i els Sumarroca negocia per refinançar-se
Carles Sumarroca pare i fill
Carles Sumarroca pare i fill

El grup constructor Comsa Emte, propietat dels Miarnau (70%) i els Sumarroca (30%), té unes pèrdues un 138% superiors a les que havien comptabilitzat. Segons les xifres d’un informe de l’auditora Deloitte, publicades per Crónica Global, als 29,9 milions d’euros de pèrdues consolidades del grup s’han de sumar 41,1 milions més.

Comsa Emte arrossega tres exercicis deficitaris consecutius i no ha pogut complir amb el seu pla de negoci, la base del seu refinançament amb 13 entitats bancàries. En l’horitzó del 31 de desembre del 2016 hi ha el venciment dels 926 milions d’euros de passiu refinançat al qual és molt probable que no puguin fer front. Per això, els responsables del grup constructor ja han contactat amb els creditors per mirar d’estirar el termini d’amortització.

Comsa Emte, que ha patit els darrers anys la davallada de l’obra pública i privada, va apartar el seu vicepresident Carles Sumarroca Claverol, imputat en el cas de Jordi Pujol Ferrusola (com el seu pare), de la cúpula a principis d’aquest any. La xifra de negoci del grup, 2.167 milions el 2011, és ara d’uns 1.364 milions. La plantilla, que va tenir més de 8.300 efectius, en té ara menys de 5.400. Els treballadors d’EMTE, una de les grans adjudicatàries de la Generalitat històricament, en concret, han convocat vagues per oposar-se als acomiadaments previstos arreu de l’Estat per l’ERO dels Sumarroca.

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari