La CUP aixeca una licitació irregular de CiU a Vilanova i la Geltrú

El contracte irregular tenia el vistiplau dels serveis jurídics de l'Ajuntament
Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

El govern de CiU a Vilanova i la Geltrú va elaborar, l’abril passat, els nous plecs per licitar el contracte de jardineria per un import de 2,2 milions d’euros l’any i un termini de 4 anys. La CUP va demanar un informe dels serveis jurídics de l’Ajuntament. El contracte pretenia licitar el servei de jardineria, d’una banda, i vendre una parcel·la municipal, de l’altra. Tot en la mateixa adjudicació. La parcel·la en qüestió es troba al sector Masia d’en Barreres II, té una superfície de 5.200 metres quadrats i està valorada en 940.000 euros. La intenció de l’Ajuntament era que l’adjudicatari del contracte adquirís la finca per instal·lar-hi.

Tot i aquestes irregularitats, assenyala la CUP en un comunicat, els departaments de secretaria i d’intervenció de l’Ajuntament van elaborar un informe favorable. El contracte es va portar a ple, hi va haver acord dels altres grups municipals i la contractació va tirar endavant.

La CUP va analitzar de nou els plecs amb l’assessorament dels seus serveis jurídics, i va corroborar la irregularitat del procediment: pel fet que no es pot licitar en un mateix contracte un servei municipal i la venda d’un terreny. I perquè la parcel·la que es posava a la venda està inclosa al Patrimoni Municipal del Sòl i de l’Habitatge, i d’acord amb la Llei d’Urbanisme, els ingressos procedents de la venda de parcel·les patrimonials s’han de destinar a conservar, administrar i ampliar aquest patrimoni, i les finques, un cop venudes, només es poden destinar a uns usos concrets, dins dels quals no es troba la instal·lació de serveis de jardineria.

A la comissió informativa del 7 de setembre, en resposta a una pregunta de la CUP, responsables de l’Ajuntament van afirmar que la licitació era irregular, i que estaven treballant en l’elaboració d’uns nous plecs. La CUP lamenta que “tot i l’evidència que el contracte era irregular, els serveis jurídics de l’Ajuntament van donar-hi el vistiplau”.

(Visited 43 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari