La CCMA destitueix Riera com a director de Catalunya Ràdio

Unió veu raons polítiques que Brauli Duart nega
f riera
f riera

El Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha consumat aquest dimarts l’esperada destitució de Fèlix Riera, promoguda pel president de la CCMA, Brauli Duart, qui ha negat que aquesta decisió sigui “una depuració política”.

Les previsions s’han complert, així doncs, l’endemà que no s’assolís la majoria de dos terços necessària per fer fora Riera en primera instància. Aquest dimarts només calia una majoria simple, que la iniciativa de Duart té garantida gràcies al suport de Núria Llorach, proposada per CDC, Rita Marzoa, triada recentment per ERC, i el vot de qualitat del mateix Duart com a president.

Raons
La CCMA ha explicat en un comunicat que la decisió de prescindir de Riera -i de no nomenar, almenys de moment, un successor- forma part d’un procés de transformació de la CCMA en “una empresa única de mitjans” que deixa enrere la fórmula de gestió tradicional i simplifica l’estructura directiva.

En canvi, Unió Democràtica de Catalunya (UDC), el partit del qual és militant Riera, veu la jugada de manera molt diferent. El secretari general dels democristians, Ramon Espadaler, ha assenyalat que el cessament de Riera no es justifica per un intent d’incrementar l’audiència o de millorar la gestió, sinó que només obeeix a raons polítiques.

La destitució promoguda per Duart s’ha produït en un moment crucial, després del trencament de Convergència i Unió, poc abans de les eleccions del 27-S i just després del nomenament de Rita Marzoa com a nova membre del Consell de Govern de la CCMA, que assegura el tàndem CDC-ERC, el pinyol sobiranista, el fet de poder aprovar totes les seves iniciatives. 

(Visited 78 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari