Espanya bat el rècord de desigualtats entre rics i pobres

Segons l'OCDE i Eurostat
Pobresa a Barcelona
Pobresa a Barcelona

Espanya és el país amb més desigualtats d’ingressos entre rics i pobres, segons assenyala l’informe ‘Government at a Glace’ publicat aquest dilluns per l’OCDE. Entre el 2007 i el 2011, el 10% dels espanyols amb menys ingressos s’ha empobrit a un ritme del 12,9% anual. Per contra, el 10% dels espanyols més rics ha disminuït els seus beneficis un 1,4%.

Encara que les autoritats espanyoles hagin sortit, després del ‘no’ grec a la Troika, a ressaltar les diferències entre els dos països, el cert és que Grècia i Espanya són els estats on més s’ha empobrit el 10% de la població més pobre. La diferència és que al país hel·lè no hi ha tanta desigualtat amb el 10% més ric.

L’agència d’estadística Eurostat ratifica l’evolució de l’estudi de l’OCDE. Fa uns dies publicava un informe que situava Espanya al capdavant dels països amb més desigualtat d’Europa en renda disponible, superant Grècia i Letònia, que fins al 2014 anaven per davant.

Segons l’indicador d’Eurostat ‘income quintile ratio’, que mesura la diferència de renda disponible entre el 20% de la població més pobre i el 20% de la més rica, Espanya és el país més desigual amb una ràtio de 6,8. Grècia i Letònia han obtingut un 6,5%. La mitja de l’Eurozona (al 2013) és de 5,0.

(Visited 76 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari