Un miler de barcelonins dóna suport a la Grècia de Tsipras

"Troika no, Grècia sí", ha estat la consigna més cridada davant l'oficina de la Comissió Europea
Título de la imagen
Título de la imagen

Un miler de persones s’ha concentrat aquest dilluns davant l’oficina de la Comissió Europea, entre el Passeig de Gràcia i el carrer Provença de Barcelona, en resposta a la crida feta pel Comitè de Suport a Grècia. “Troika no, Grècia sí”, ha estat la consigna que més han cridat els assistents, entre els quals hi havia els ecosocialistes Joan Herrera, Joan Coscubiela, David Companyon i el republicà Oriol Amorós.

La seu que la Unió Europa té a Barcelona, ubicada al número 90 del Passeig de Gràcia, ha estat el punt de trobada d’una concentració convocada per mostrar solidaritat amb el poble de Grècia i el govern que democràticament va elegir el passat mes de gener.

Després d’anys de polítiques d’austeritat prescrites per les altes instàncies polítiques i financeres de la Unió Europea, el país hel·lè pateix un corralito des d’aquest dilluns fins al 6 de juliol, que mantindrà tancats els bancs i limitarà les retirades d’efectiu a 60 euros diaris per evitar la fuga de capitals. Aquest 29 de juny és la vigília del dia que expira el pla de rescat de la troika -Comissió Europea, Banc Central Europeu i Fons Monetari Internacional-.

Les condicions per prorrogar-lo es ratificaran o es rebutjaran en un referèndum el pròxim diumenge, 5 de juliol, un sedàs establert pel Govern grec, liderat pel primer ministre Alexis Tsipras, que les institucions comunitàries rebutgen. Aquest dissabte l’Eurogrup ha refusat una nova pròrroga del rescat grec que havia demanat Tsipras.

La Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB), entre altres associacions, donen suport a la concentració, que es difon a Twitter mitjançant l’etiqueta #JoVaigAmbGrècia.

(Visited 27 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari