De Gispert retreu a Duran cinc anys de boicot calculat del ‘procés’

Els 'indepes' d'Unió s'acosten al president Mas amb la creació d'Hereus UDC 1931
de gispert
de gispert

El sector independentista d’Unió Democràtica de Catalunya (UDC) ja té nom: ha creat la plataforma Hereus UDC 1931 “com a projecte polític per aglutinar tots els militants i exmilitants d’Unió i simpatitzants que donem suport al caràcter plebiscitari del 27-S i a la defensa d’esdevenir un Estat Independent”, expliquen en el seu web.

En l’acte presentació d’Hereus UDC 1931, la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert, ha escomès el líder del seu partit, Josep Antoni Duran Lleida, a qui ha recordat que “el 14-J va obtenir una victòria pírrica, d’aquestes que li agraden” i que “va de victòria en victòria fins a la derrota final“, i l’ha acusat d’haver estat dinamitant el procés sobiranista. “Era una estratègia calculada, des del 2010. Calculada, molt pensada. D’una banda volien trencar amb la federació [CiU]; d’una altra, volien dinamitar el ‘procés’. D’una altra, fins i tot m’atreveixo a dir, que ni tan sols amb el pacte fiscal hi estaven d’acord”, ha manifestat.

En la presentació també hi han participat Joan Rigol i l’impulsor principal del sector independentista dels democristians, Antoni Castellà, qui ha assegurat que entre les 200 persones que ja s’han apuntat a la plataforma hi ha l’històric exmembre d’Unió i president de l’AMI Josep Maria Vila d’Abadal, així com diversos alcaldes d’UDC.

(Visited 24 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari