Unió es retira del Govern “per les formes i pel fons”

"Nosaltres no trenquem la federació de CiU", diu Espadaler
Ramon Espadaler, líder d'Unió.
Ramon Espadaler, líder d'Unió.

“Hem acordat fer un pas enrere i sortir de la Generalitat”. Amb aquestes paraules, el secretari general d’Unió Democràtica de Catalunya, Ramon Espadaler, ha confirmat la retirada de la formació democristiana del Govern, per bé que ha garantit que votaran plegats amb Convergència al Parlament de Catalunya i als municipis.

Així doncs, abandonen les seves responsabilitats al Govern català el mateix Espadaler, conseller d’Interior, Joana Ortega, vicepresidenta i consellera de Governació i Relacions Institucionals, i Josep Maria Pelegrí, conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.

Espadaler ha justificat la decisió “per coherència amb allò que hem defensat” i allò que ha votat la majoria del partit i “per les formes i pel fons”.

Pel que fa a les formes, ha especificat el fet d’haver rebut “un ultimàtum”, “caixa o faixa”. “Se’ns ha obligat a prendre una decisió en tres dies i l’hem pres”, ha explicat.

Pel que fa al fons, ha destacat que UDC “no està en contra del sí-sí”, però que no volien una imposició que Espadaler ha descrit com “‘sí-sí’, sí o sí”.

El secretari general d’UDC ha exposat que la decisió de marxar del Govern s’ha pres per majoria -no per unanimitat- i ha defensat la formulació de la consulta votada per la militància d’Unió perquè, segons ha dit, havien de ser capaços d’eixamplar el posicionament i incloure les persones que volien donar suport al ‘procés’ i no només aquelles que opten pel ‘sí-sí.

També ha remarcat que “nosaltres no trenquem la federació de CiU” pel fet d’abandonar el Govern de la Generalitat.

Per part del sector crític dels democristians, el líder del sector sobiranista, Antoni Castellà, també ha comparegut davant dels mitjans, poc després de la reunió del comitè de govern per assegurar que no abandonaran l’Executiu d’Artur Mas “per mantenir la lleialtat al president”. Castellà ha afirmat que “la direcció està fent un xantatge a Mas”. Unió planteja un “congrés per plantejar la situació”.

(Visited 29 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari