“La policia del pensament ha vingut a buscar-me”

El cantant de Def Con Dos, detingut durant 4 hores, està acusat d'haver enaltit el terrorisme
def con dos
def con dos

César Montaña, més conegut com César Strawberry, cantant del grup Def Con Dos, estableix una comparació directa entre l’actuació dels poders de l’Estat pel que fa a la seva detenció aquest dimecres i la de l’opressiu règim descrit a la novel·la de George Orwell 1984. “La policia del pensament ha vingut a buscar-me i puc ser jutjat per un delicte. Crimental? Pretenen empresonar tot pensament satíric?“, ha exposat en una nota publicada a Facebook.

Aquest artista està acusat d’enaltiment del terrorisme i d’humiliar les víctimes en el marc de la tercera fase de l’operació Aranya. En la primera fase, una vintena de persones foren detingudes l’abril del 2014 per haver publicat a Internet, suposadament, ofenses a víctimes del terrorisme. En la segona, engegada el novembre de l’any passat, una vintena de persones més van ser detingudes sota l’acusació de difondre continguts apologètics de l’activitat d’ETA.

Dissidència i tuits
El cantant de Def Con Dos ha estat detingut durant 4 hores i la Guàrdia Civil l’ha fitxat, segons explica. Troba que un Estat que es considera democràtic “hauria d’acceptar la crítica sociopolítica, per àcida i incòmoda que aquesta sigui, com a part del pluralisme polític que la mateixa Constitució declara” en comptes, diu, d'”assenyalar com a enemic polític a qui pensa diferent i óssa expressar-ho així”.

Comprenc i lamento que alguns tuits, molestin algunes persones; de la mateixa manera que entenc que incomodin algunes lletres de les nostres cançons, o que hi hagi a qui no li agradi la meva ètica o estètica, de la mateixa manera que a mi em poden no agradar les d’altres persones. Però de cap manera podia imaginar que l’Estat respondria privant de llibertat al dissident polític que es dedica a escriure pensaments satírics, ja que sempre havia cregut que, en Democràcia, el pensament no delinqueix“, reflexiona. 

Segons Europa Press, la detenció de César Strawberry ve motivada per tuits on deia, per exemple, que “A Ortega Lara, caldria segrestar-lo ara”, un missatge publicat el gener del 2014. El cantant no passa per alt el fet que la seva detenció s’hagi produït “en plena campanya electoral“.

Pablo Hasél
El març, el Tribunal Suprem va confirmar la condemna de dos anys de presó imposada per l’Audiència Nacional al raper Pablo Hasél per un delicte d’enaltiment del terrorisme comès, segons la sentència, amb la difusió de cançons que, entre altres missatges, incloïen lloances a accions dels Grapo o ETA.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.