Revelen com De la Rosa despulla el pujolisme en una conversa amb el petit Nicolás

La gravació, difosa per 'Público', també esquitxa el ministre Fernández Díaz, el rei Joan Carles I i l'advocat Martell
Javier_de_la_Rosa
Javier_de_la_Rosa

La conversa entre el financer Javier de la Rosa i Francisco Nicolás Gómez Iglesias, el ‘petit Nicolás’, gravada un mes abans de la detenció del jove i revelada per Público aquest dijous, va farcida de revelacions escandaloses.

De la Rosa, coneixedor de les clavegueres financeres dels partits polítics, diu “pren nota o grava”, encén el ventilador a partir de llavors i esquitxa a un bon grapat de personatges.

Pujol, Roca i Convergència
Entre les perles de De la Rosa destaquen les descripcions de les maniobres de la família de l’expresident de la Generalitat i de les persones que haurien col·laborat amb ells i amb Convergència, entre les quals assenyala Joan Anton Sànchez Carreté, l’assessor fiscal de Jordi Pujol: “Jo vaig portar en nom del grup de bancs de l’any 80 al 85 i després amb Kio, fins al 94, tot el finançament que necessitava Convergència el pagava jo. A Miguel Roca i a ell directament. Roca, que era el tresorer. Els vaig donar fins a 4.500 milions de pessetes de societats que em van donar a mi per donar-los a ells, perquè Convergència fos l’equilibri per a la no entrada de l’independentisme. Quan veig que aquest home [referint-se a Pujol] es fica de ple en l’independentisme, no només això, sinó que m’amenaça personalment, és quan el vaig anar a denunciar”.

A més diu: “Li portava a la nit els diners en efectiu al seu despatx. I això que posen els empresaris no, era jo l’únic. Que ho baixava per la porta de darrere, per una escala al cotxe i li ficava els xecs a les butxaques, davant d’Alavedra, per exemple. Centenars i centenars i centenars, fins a sumar 1.400 milions per a ell personalment. Al marge d’aquests 4.500 més de Convergència”.

De la Rosa, qui acusa l’expresident Pujol de manca de lleialtat, apunta l’existència d’un pacte d’Estat -i de silenci, s’entén- del qual es beneficien el mateix Pujol i el seu entorn.

Fernández Díaz, informant Pujol
Sobre el Ministre de l’Interior diu que “ha viscut dels Pujol durant molts anys, quan no era ningú al PP, fins que el va rescatar Rajoy i li va fer secretari d’Estat. I li deu diners mensuals, que és el que més s’agraeix, el ministre de l’Interior a Pujol. Per tant, per aquí us marxarà tot, totes les filtracions. Perquè ho sé, ho he viscut, he viscut amb Jorge Fernández i em coneix molt bé”.

Cristóbal Martell
Sobre l’actual advocat de Jordi Pujol diu: “Que sapigueu les debilitats del contrari si has de lluitar amb ell. Això de la cocaïna de Martell és conegut a tot Barcelona. Jo puc, si voleu, seure amb Martell i posar-lo en una situació molt difícil personalment. Perquè va ser advocat meu i va cobrar en negre 116 milions de pessetes meus, en mà, en efectiu. Per a ell. Meus. 116 milions de pessetes que vaig avançar-li perquè es fes càrrec de la meva defensa”.

(Visited 70 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari