La BPA va fitxar Garzón per escometre Andorra en defensa d’un VIP veneçolà

La contractació fou la resposta a un bloqueig de comptes
Sense títol
Sense títol

L’escàndol de la Banca Privada d’Andorra (BPA) suma un altre nom cèlebre: el de l’exjutge de l’Audiència Nacional Baltasar Garzón. Segons converses incloses en el sumari judicial sobre l’empresari rus Andrei Petrov, a qui es vincula amb la màfia del seu país, Garzón fou contractat per la BPA perquè ataqués la Justícia del Principat després que una jutgessa bloquegés els comptes de Diego Salazar, empresari i cosí del ministre del Petroli de Veneçuela Rafael Ramírez, revela El Confidencial.

Un directiu de la BPA, Pablo Laplana, diu en aquelles converses que Garzón fou contractat “perquè ataqui” després del bloqueig de comptes, el 2012, on Salazar sumava 200 milions de dòlars i des d’on se sospitava que aquest empresari havia mogut centenars de milions més. De les converses, explica el mateix digital, es dedueix que el bloqueig es va produir arran d’un avís del possible desviament de 40 milions d’euros.

Villepin?
En la conversa es parla de la composició del Tribunal Superior d’Andorra i de les “influències favorables als interessos de Salazar” que poden aconseguir. Garzón és citat en aquest sentit. Salazar i la BPA van contractar un grapat d’advocats per desbloquejar els diners d’aquest VIP veneçolà i fer que s’arxivés la seva causa. En una de les converses es parla d’un advocat resident a Paris anomenat Dominique, citat, segons la transcripció, com “Vilepand”. Una hipòtesi dels investigadors és que es tracta de l’exprimer ministre de França Dominique de Villepin.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari