L’exsoci del Júnior no té “ni idea” de què és un ‘dinamitzador econòmic”

El president d'Isolux nega el pagament de comissions a Pujol Ferrusola
Luis Delso Heras, president del grup que Isolux Corsán
Luis Delso Heras, president del grup que Isolux Corsán

Luis Delso Heras, president del grup Isolux Corsán, que es dedica a concessions de grans infraestructures, obra pública i energies renovables, imputat pel jutge Ruz de l’Audiència Nacional per falsedat documental, blanqueig de capitals i delictes contra la Hisenda Pública, i també per participar en una xarxa clientelar per la qual Jordi Pujol Ferrusola va cobrar milions d’euros per suposats ‘treballs ficticis’, ha assegurat aquest dilluns al Parlament que tots els tractes amb el Júnior eren legals.

Delso ha negat tots els càrrecs i ha explicat que ha demanat l’arxivament de la causa judicial. Acusat per la UDEF d’haver ajudat a blanquejar 14 milions a Pujol Ferrusola, l’empresari també ha recordat que en cap cas ha estat imputat pel pagament de comissions: “Jo no tinc cap firma i tècnicament és impossible que hagi blanquejat res. Podria haver estat, com a molt, per ajudar a blanquejar”, ha dit, per afegir que “totes les gestions amb Jordi Pujol Ferrusola són reals, raonables i acreditades”.

Sobre el Júnior, de qui és amic des del 91, ha assegurat que no ha tingut cap operació verbal amb ell i que qui negociava els contractes era algun directiu de la seva empresa. Ha revelat que va pagar 1,2 milions d’euros al Júnior perquè l’ajudés a entrar en una operació de concessió d’autopistes a Mèxic, i 602.000 euros per una altra operació a Gabon, que encara està pagant. Però tot i ser el director de l’empresa i amic personal de Junior, no sap qui va negociar les operacions.

També ha negat haver obtingut privilegis en la concessió d’infraestructures de la Generalitat i ha mostrat una comparativa per la qual la seva empresa, des de l’any 94, ha rebut entre el 0 i el 10% del total de l’obra pública catalana.

“No tinc ni idea de què és un ‘dinamitzador econòmic’ però em sembla un concepte molt divertit”, ha al·ludit a la descripció que va fer Pujol Ferrusola de la seva ocupació. Pel què fa a la concessió “El sector de la enginyeria funciona tenint consultors arreu del món. “Vam demanar ajuda a Pujol Ferrusola perquè ell es mou molt bé a Mèxic. Ell va intercedir perquè empreses mexicanes no entressin al consorci que volia muntar un negoci allà. Ens va aconseguir treure la pressió per no anar amb un soci mexicà a l’oferta. Que vam guanyar”, ha descrit el Júnior i la seva col·laboració amb Isolux a Mèxic.

L’exdona del Júnior calla
L’exdona de Jordi Pujol Ferrusola, Mercè Gironès, compareixia en primer lloc a la comissió d’aquest dilluns, minuts després de les 15h. Però les preguntes dels diputats han quedat sense resposta perquè s’ha acollit al seu dret a no declarar. Gironès també va callar, el setembre passat davant el jutge Ruz de l’Audiència, per la seva imputació pels comptes corrents que té al seu nom i conjuntament amb el seu exmarit a Andorra.

(Visited 44 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari