Hisenda dibuixa el mapa dels tresors d’Oleguer Pujol

El fill petit de l'expresident tenia comptes i gestionava empreses en cinc paradisos fiscals
OLEGUER PUJOL
OLEGUER PUJOL

Les ubicacions dels comptes i empreses que el benjamí de la família Pujol Ferrusola, Oleguer, tenia a cinc paradisos fiscals han estat revelats per El Periódico just abans de la seva compareixença, aquest dilluns, a la comissió d’investigació sobre el frau i l’evasió Fiscals i les pràctiques de corrupció política del Parlament de Catalunya.

Oleguer Pujol, qui va a declarar tenir un patrimoni a l’estranger de 89,5 milions d’euros el 2012 i està sent investigat per presumptes delictes contra Hisenda i blanqueig de capitals, va controlar comptes a Guernsey, Curaçao i a l’Illa de Man, i va gestionar empreses en algunes d’aquelles ubicacions, i també a les illes Verges i les Bahames, segons documentació de l’Agència Tributària citada pel mateix diari. El petit dels Pujol també va disposar de comptes, publica El Periódico, a Londres, Lisboa i Escaldes-Engordany (Andorra) i va gestionar societats als Països Baixos, Panamà i Luxemburg.

Segons la documentació remesa al jutge Santiago Pedraz, Oleguer Pujol totalitzava, almenys, 96 comptes bancaris (81 d’ells a Espanya) el 31 de desembre del 2012.

La Fiscalia considera que el fill petit de Jordi Pujol difuminava l’origen dels diners dirigits a un grapat d’operacions mitjançant una trama societària en la qual calcula que van participar 26 persones.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.