La ‘llista Falciani’ també retrata Jordi Pujol jr.

El primogènit de l'expresident va portar diners a Suïssa el 1994 com a empresari del marbre
Jordi Pujol Ferrusola
Jordi Pujol Ferrusola

Del degoteig de noms que apareixen a la ‘llista Falciani’ ha sorgit un gens sorprenent, el del fill primogènit de l’expresident de la Generalitat: Jordi Pujol Ferrusola.

El Júnior consta, segons les dades revelades per El Confidencial, com un “Economista Director de Finances-Sector d’Explotació del Marbre” en la fitxa de l’entitat HSBC. Disposava d’un compte a Suïssa almenys des del 3 de maig del 1994, quan administrava, juntament amb la seva esposa, Mercè Gironès, una empresa d’explotació i venda de marbre i pedra per a la construcció, que va generar grans beneficis a partir de sucosos i controvertits contractes públics. Entre ells, destacà el subministrament de 100.000 metres quadrats de marbre per a les obres d’ampliació de l’Aeroport de Barcelona-El Prat del 1991.

La fitxa del HSBC també mostra com a adreça per a la recepció de correspondència relacionada amb el compte el número 5-15 del carrer de Ganduxer de Barcelona, on estan domiciliades societats instrumentals que, suposadament, Pujol Ferrusola emprava per facturar comissions il·legals a canvi d’intermediacions amb l’Administració, un espai que compartia amb Jordi Puig, germà de l’actual conseller Felip Puig.

L’aperitiu de Montoro
Les dades extretes per Hervé Falciani no inclouen el capital que Jordi Pujol jr. va arribar a acumular ni els seus moviments, però contenen dades relacionades amb les investigacions sobre ell.

El ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, ha dit aquest dilluns que la ‘llista Falciani’, que considera un afer “antic”, només és “l’aperitiu” de les indagacions en curs per part de l’Agència Tributària, on diu que hi ha “moltíssims més noms”.

La família d’ABC
La desfilada de celebritats incloses en la ‘llista Falciani’ va més enllà del fill primogènit de Jordi Pujol. En les darreres hores s’han revelat més noms, entre els quals destaquen els de membres de la família Luca de Tena, fundadora del diari ABC.

Segons la ‘llista Falciani’, els membres d’aquest família aristocràtica, fonamental en el principal diari conservador espanyol del darrer segle -i encara avui amb pes en l’accionariat de Vocento-, tenien 1,33 milions de dòlars a Suïssa entre el 2006 i el 2007.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides