L’Exèrcit tanca el tinent Segura per tercer cop

L'autor d'Un paso al frente' denuncia que pateix una condemna encoberta
luis gonzalo segura
luis gonzalo segura

Quan encara no s’ha apagat el debat sobre la hipocresia dels polítics que es van manifestar a favor de la llibertat d’expressió després l’atac contra Charlie Hebdo i el mateix dia que l’humorista Facu Díaz ha declarat com a imputat a l’Audiència Nacional per un gag humorístic, el tinent de l’Exèrcit espanyol Luis Gonzalo Segura ha hagut d’ingressar en el Centre Disciplinari de Colmenar Viejo (Madrid) per complir un arrest, sense judici previ i per sorpresa, arran d’unes declaracions.

És el tercer cop en el darrer mig any que perd la seva llibertat. Aquesta vegada, segons l’escrit d’acusació revelat per eldiario.es, s’esgrimeixen contra ells expressions com “cal ser mafiós i corrupte per emprar aquest argument; em sembla molt trist que hi hagi quantitat de militars que opinin així, sobretot a la cúpula, perquè l’únic que demostren és que tenen la corrupció i aquest sentit mafiós tan incrustat que no s’adonen que és aberrant”,” això no vol dir que tota la cúpula militar sigui delinqüent, no, però és plenament còmplice del que està passant”,”i com menys permeable i representativa és la cúpula, més gran és el perill que es giri contra la societat”,”si a mi demà em diuen que agafi una secció i entri en Catalunya, els diré que fins aquí hem arribat, i si em volen afusellar que m’afusellin, però no hi vaig … i crec que això ho tenen molt clar la major part dels militars”.

El general Jaime Domínguez Buj, cap de l’Estat Major de l’Exèrcit, que va comparar el procés sobiranista català amb la pèrdua de les colònies espanyoles de Cuba, Puerto Rico, Guam i Filipines el 1898, havia declarat que “estem preparats per intervenir en la manera que el Govern decideixi en cada escenari interior o exterior” i que les Forces Armades “no són garant de res, sinó una eina del Govern per fer complir la llei i la Constitució”. Segura considerava “una aberració” una suposada intervenció de les Forces Armades en aquest sentit i sostenia que la resolució dels problemes polítics correspon als polítics.

Sense llibertat d’expressió
L’autor d’Un paso al frente ha destapat en aquesta novel·la i en les seves presentacions, així com en entrevistes, declaracions i escrits a Público -com una recent carta oberta als mitjans-, les corrupteles i la manca de llibertats en els quarters. Considera que pateix una condemna encoberta. Amb el nou arrest, totalitzarà 150 dies de reclusió.

En el seu darrer post a Facebook, explica: “cap a Colmenar per un altre tancament de 60 dies més! Fins al 15 de març tancat mentre espero l’expulsió per escriure una novel·la. Aquesta és la llibertat d’expressió que hi ha a Espanya i aquest és el “tots som Charlie”. Espero que els grans mitjans de comunicació no segueixin mirant per altra banda davant aquesta infame persecució, perquè llevat de comptades i honroses excepcions, “tots som Charlie” però a França, perquè allò que succeeix aquí no s’explica (…) encara que estigui enfonsat per tornar a perdre la meva llibertat i comprovar que la majoria dels mitjans de comunicació impedeixen que la societat s’assabenti d’aquesta situació, no penso deixar de lluitar, no penso deixar de dir el que crec o el que sento (encara que m’equivoqui moltes vegades com qualsevol altre), no penso deixar de renunciar al meu dret a exercir la llibertat d’expressió ni a incomplir la meva obligació com a militar que és traslladar a la societat els lamentables i vergonyosos successos que esdevenen en el si de les Forces Armades… les Forces Armades són de tots els ciutadans, no de la seva cúpula militar i els governants.”

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari