Les clavegueres del Barça, al descobert

Joan Laporta, Joan Oliver i Xavier Martorell van ordir una trama d'espionatge massiu de persones i empreses que ara investiga el Jutjat n. 24 de Barcelona
oliver
oliver

El cas Watergate va provocar una sotragada històrica en la política dels Estats Units i va forçar la dimissió del president Richard Nixon. L’escàndol va començar la nit del 17 de juny de 1972, quan la policia va arrestar cinc homes que havien entrat clandestinament a la seu de la campanya electoral de George McGovern, candidat del Partit Demòcrata, a l’edifici Watergate de Washington. Dos periodistes del diari The Washington Post, Carl Bernstein i Bob Woodward van menar una llarga investigació que va acabar connectant aquests cinc espies amb l’entorn directe de Richard Nixon, que va haver de plegar l’any 1974 en descobrir-se que guardava gravacions a la Casa Blanca que demostraven la seva implicació en aquest cas.

El FC Barcelona també té el seu Watergate particular: el Waterbarça. Aquest escàndol l’està investigant, en l’actualitat, el Jutjat d’instrucció n. 24 de Barcelona i és conseqüència de la querella criminal presentada pel club contra els responsables de l’espionatge a persones alienes a l’entitat blaugrana que va realitzar, entre els anys 2008 i 2010, l’agencia de detectius Método 3. De moment, hi ha dos imputats: l’exdirector general en temps de Joan Laporta, Joan Oliver, i l’exdirector de Seguretat del Barça en aquesta mateixa època, Xavier Martorell.

El cas La Camarga
EL TRIANGLE ja ha publicat en anteriors edicions alguns dels informes que el jutge instructor del cas i el fiscal consideren sospitosos, tota vegada que no tenen cap justificació objectiva i van comportar una despesa per les arques del club superior als 400.000 euros. En el número 1163 vam reproduir els informes que van fer els detectius de Método 3 sobre dues antigues nòvies del president Joan Laporta, Sana Khouja –per comprovar si havia fet una “escapada” a Andorra amb un suposat amant- i la brasilera Flavia Massoli.

També ens vam fer ressò (EL TRIANGLE n. 1151) de l’informe sobre la conveniència que Joan Laporta s’afiliés al Reagrupament de Joan Carretero i de les indagacions dels detectius sobre la presència de l’exvicepresident Alfons Godall al prostíbul Riviera (EL TRIANGLE n. 1152). Ara hem tingut accés a la relació dels informes de Método 3 que figuren en el sumari del Barçagate que instrueix el Jutjat n. 24. El seu coneixement va ser possible en esclatar el cas La Camarga, el febrer de 2013, després que la policia entrés a les oficines d’aquesta agència de detectius i requisés els arxius i els ordinadors. L’exdirector de Método 3, Francisco Marco, s’havia compromès amb Xavier Martorell que destruiria tots els informes “especials” que havia fet i cobrat del Barça, i que simulava amb factures sota conceptes falsos. Però la policia va localitzar-los en l’escorcoll de l’empresa d’investigació i el Barça, en tenir-ne constància, va decidir presentar una querella criminal per malbaratament dels diners del club.

POTS LLEGIR EL REPORTATGE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER D’EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA, que inclou la relació completa de la quarantena d’informes “especials” que va pagar la directiva de Joan Laporta entre el 2008 i el 2010

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides