La FIFA manté Qatar 2022 sota la catifa

Rebutja l'apel·lació de Michael Garcia, autor de l'informe retallat
Omerta, de Jennings
Omerta, de Jennings

Un defecte formal ha estat el motiu adduït per la Comissió d’Apel·lació de la FIFA per deixar sota la catifa la designació de Rússia i Qatar com a seus de les dues pròximes Copes del Món de futbol i no investigar més.

L’organisme rector del futbol mundial ha desestimat l’apel·lació de l’exfiscal de Nova York Michael Garcia contra les conclusions de Hans-Joachim Eckert, president el Comitè d’Ètica i ‘jutge’ del cas. Garcia havia elaborat un informe del qual la FIFA només va publicar una petita part i Eckert, que va reconèixer “comportaments dubtosos”, va absoldre Rússia i Qatar de la compra de vots i va rebutjar revisar el procés.

La resolució del Comitè d’Apel·lació argumenta que l’absolució d’Eckert era una declaració i que, per això, no és vinculant ni apel·lable, i indica que l’informe de Garcia no és final ni esmenta cap infracció.

Pel que fa a la publicació de l’informe sencer, depèn en bona part de l’autorització per deixar enrere la suposada promesa de confidencialitat de Garcia als testimonis durant la investigació.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides