El Govern es crema amb la patata calenta d’adjudicar ATLL

Mancat de full de ruta i sense marge, endarrereix la reunió de la segona mesa de contractació
El conseller de Cultura, Santi Vila, aposta per buscar altres aliances.
El conseller de Cultura, Santi Vila, aposta per buscar altres aliances.

Té a les mans el gran contracte de privatització del mandat actual, un decisió política de primera magnitud, i la Generalitat de Catalunya es mou en un l’incòmode marge per l’amenaça d’una batalla judicial amb els Entrecanales i Acciona, d’una banda, i l’obligació de retirar aquesta empresa de la gestió d’Aigües Ter Llobregat, decretada pel Tribunal Suprem, d’una altra. 

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, que va comunicar dissabte la constitució d’una nova mesa de contractació, ha confirmat aquest dilluns que el Govern obrirà un nou concurs per adjudicar ATLL. Malgrat això, Acciona no ho té tot perdut. Segons Economia Digital, la Generalitat intentarà mantenir-la al capdavant en qualitat d’interina mentre es resol la concessió, a la qual els Entrecanales podrien optar.

La previsió del conseller Vila és que ara concorrin més candidates, a banda d’Acciona i Agbar, rivals de la primera contesa. Fonts properes als Entrecanales citades per Economia Digital indiquen que les expectatives d’Acciona és que la nova mesa ratifiqui la regularitat de l’oferta que justificà l’adjudicació de la concessió d’ATLL. Des d’Agbar, en canvi, no s’entendria que es tornessin a avaluar les ofertes i expressen que l’única possibilitat és adjudicar-los la concessió.

La patata calenta segueix a les mans del Govern de la Generalitat, que ha d’efectuar nous moviments a banda de convocar la segona mesa. De moment, Vila volia celebrar una primera reunió dels tècnics de Territori i Sostenibilitat aquest mateix dilluns però la trobada de la mesa s’endarrereix per suposats afers burocràtics adduïts per la Generalitat, relata Economia Digital.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides