La llista única d’ERC, ICV-EUiA, C’s i la CUP

Demanen 22 compareixents a la comissió pel frau i l'evasió, que CiU i PSC van vetar
ERC, ICV-EUiA, C's i CUP, plegats al Parlament
ERC, ICV-EUiA, C's i CUP, plegats al Parlament

“Hem sol·licitat l’ampliació conjunta de 22 compareixents que entenem que són imprescindibles per construir el relat del pujolisme. Entenem que la comissió d’investigació no té sentit ple si, com a mínim, no compareixen aquests vetats. No és una mesura d’estètica ni d’impacte comunicatiu, sinó que aspira a que PSC i CiU no vetin els compareixents vetats que considerem imprescindibles”, ha explicat la diputada de la CUP, Isabel Vallet, en roda de premsa al Parlament, juntament amb portaveus d’ERC, ICV-EUiA i C’s. Tots ells s’han posat d’acord per demanar una nova votació que ampliï la llista de compareixents a la comissió d’investigació sobre el frau i la corrupció.

“Alguns dels que sol·licitem són gairebé uns professionals de la corrupció”, ha dit el republicà Oriol Amorós. C’s també proposa la vocal de CiU al Consell General del Poder Judicial, Mercè Pigem, després d’haver estat enxampada amb 20.000 euros tornant d’Andorra. Alguns dels 22 són: Germà Gordó, Macià Alavedra, Josep Maria Cullell, Miquel Roca, Antoni Subirà, Lluís Prenafeta, Jaume Camps, Fèlix Millet, Daniel Osàcar, Lluís Garcia, Fidel Pallerols, Jaume Sentís o Javier de la Rosa.

La roda de premsa conjunta pretén pressionar convergents i socialistes per treure el veto a alguns dels compareixents que van eximir d’anar al Parlament en la primera votació. Dilluns, la comissió d’investigació presidida per David Fernàndez, de la CUP, demanarà la votació per incorporar els nous compareixents. Com que és necessària una majoria perquè la proposta prosperi, caldrà el suport de CiU o del PSC.

El PSC rectifica
El PSC no votarà en contra de les 22 compareixences proposades per ERC, ICV-EUiA, C’s i la CUP a la comissió. A través d’un comunicat, Jordi Terrades ha confirmat que el seu grup “no serà un obstacle per satisfer les peticions de la resta”. Els socialistes, doncs, aixecaran el veto i el seu vot farà que la majoria aprovi dilluns els noms proposats a la llista conjunta.

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari