El Castor rega amb diners ACS, fracassada amb els bons i més endeutada

Els bancs van avançar els 1.350 milions fixats pel Govern el passat 11 de novembre
Alfons Godall

Escal UGS, participada en un 66,67% per ACS, ja ha rebut la indemnització per l’aturada del projecte Castor. El pagament, fixat pel Consell de Ministres, s’havia d’abonar íntegrament en un termini de 35 dies que finalitzava aquest divendres i els bancs -La Caixa, Bankia i el Santander- ja el van avançat el passat 11 de novembre.

Enagás SA, qui havia d’assumir el pagament, ha cedit a aquestes entitats el ‘dret’ de cobrar els consumidors, que hauran d’abonar en les seves factures entre el 2016 i el 2046 els 1.350 milions d’euros, als quals s’aplicarà un tipus d’interès del 4,27%.

Aquesta és potser l’única bona notícia per a Florentino Pérez i ACS. El president de Real Madrid té la remodelació del Santiago Bernabéu aturada per la Justícia mentre la Comissió Europea determina si el club blanc va rebre ajudes públiques il·legals. A més, s’enfronta a una demanda per frau i falsejament dels comptes d’ACS del 2012, interposada per un accionista que l’acusa de mostrar una imatge falsa del patrimoni, la situació financera i els resultats de la companyia.

Bons i deute
Segons les dades presentades per ACS aquest dijous, el benefici del grup s’ha estancat en els 551 milions d’euros, el deute net ha pujat un 16,8% (1.638 milions més) i arriba als 5.872 milions d’euros, i l’emissió de bonificacions que Pérez preveia, per un valor de 1.500 milions, ha estat suspesa. El motiu, segons El Confidencial, és que ACS ha perdut solvència i no troba inversors institucionals que vulguin comprar tot permetent-li pagar menys interessos que els que li cobren els bancs, per abaratir el cost financer. Es tracta d’una col·locació important perquè ACS s’enfronta el 2015 a venciments de crèdits.

Una altra gran preocupació de Florentino Pérez, segons la mateixa informació, és el destí de 2.293 milions d’euros que manté fora de la comptabilització del deute en el seu balanç, en qualitat d'”actius mantinguts per a la venda”. Corresponen, sobretot, a plantes d’energia renovable i els haurà de col·locar a inversors abans del 28 de febrer si no vol que es dispari el passiu d’ACS: 12.194 milions de deute brut que ACS xifra en 5.872 milions perquè estima que els seus actius líquids i el seu efectiu poden repagar els crèdits en cas necessari.

(Visited 27 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari