Revelen com un oligarca rus mou els fils de Marina Port Vell

Un document intern prova que Salamanca Group amaga Vagit Alekperov
vagit alekperov
vagit alekperov

Vagit Alekperov, multimilionari president de la principal petroliera russa, Lukoil, és l’home clau en el projecte Marina Port Vell, al barri de la Barceloneta de la capital catalana. El Confidencial revela aquest dimarts informació d’un document intern que prova que el capital va ser injectat per gestors patrimonials d’Alekperov. Consegüentment, Salamanca Group, grup empresarial britànic que havia donat la cara en aquest projecte i que havia negat la presència de diners russos, hauria exercit, en realitat, de societat pantalla.

Aquesta descoberta confirma quelcom que s’havia apuntat mesos enrere: que l’autèntic inversor de Marina Port Vell era Hadar Fund, un fons de les Illes Caiman sota el control d’Alekperov. El document revelat exposa que Pavel Sukorutxkin i Pavel Novoselov, gestors d’aquest fons i exdirectius de Lukoil, són l’origen dels fons. Aquesta informació correspon al maig del 2010, cinc mesos abans que Marina Port Vell fos comprada a FCC i Caja Madrid, amb el vistiplau del Port de Barcelona, atès que Marina Port Vell és una concessió pública.

El document en qüestió és una presentació que detalla l’estructura financera que amagava els fons, així com els guanys de Salamanca Group: un 25% de la inversió realitzada. El 75% restant i els interessos se’ls emportaven Sukorutxkin i Novoselov, que, segons El Confidencial, també haurien dissenyat una manera d’enriquir-se amb aquestes operacions al marge d’Alekperov.

L’explotació de Marina Port Vell s’efectua sense transparència, com demostren aquestes informacions, i l’Autoritat Portuària de Barcelona, dirigida per Sixte Cambra, íntim d’Artur Mas, no n’ha exigit. En canvi, el 2012 va allargar deu anys més la concessió (fins al 2036) fet que dispara el valor de la inversió d’Alekperov. Al Port no els consta, però, la mà russa, segons el mateix digital, però remarquen la legalitat de la concessió.

(Visited 129 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari