Els funcionaris, clau de la impugnació de l’altre 9N

El Govern espanyol ja ha demanat un informe al Consell d'Estat per impedir la consulta
catala
catala

La consulta alternativa del 9 de novembre té milers de voluntaris disposats a fer-la possible i ubicacions per les urnes a punt, però la Generalitat de Catalunya no ha aprovat, de moment, cap instrument jurídic que l’Estat pugui impugnar.

Però la participació com a voluntaris de funcionaris, com els directors d’escoles, als quals es compensaria amb un dia festiu per ‘treballar’ aquell diumenge, i l’ús de centres escolars és un fil que vol estirar el ministre de Justícia, Rafael Catalá, per tombar el nou 9N, segons ha declarat a Radio Nacional d’Espanya. El ministre ha assenyalat que celebrar la consulta pot constituir un “cert frau de llei” perquè “es pretén aconseguir un resultat prohibit mitjançat un camí alternatiu”.

Mobilitzar els funcionaris, oficiosament, comporta algunes decisions administratives que l’Advocacia de l’Estat haurà d’avaluar per veure si construeixen una base d’impugnació sòlida davant el Tribunal Constitucional. Des del Govern espanyol no estan segurs de l’existència d’elements per a la impugnació, per bé que l’emissió a TV3 d’un vídeo on s’assegura que el 9N es votarà i la petició de locals per part Governació als Ajuntaments poden carregar de raons l’Executiu de Mariano Rajoy, que ja ha sol·licitat al Consell d’Estat un informe per procedir a la impugnació.

(Visited 28 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari