Per què els petits municipis no retiren honors a Pujol?

jordi Pujol acn
jordi Pujol acn

Sant Julià del Llor i Bonmatí (la Selva) té un carrer dedicat a l’expresident de la Generalitat i l’Ajuntament no té previst batejar-lo de nou. El seu alcalde, d’ERC, creu que l’enrenou que suposaria canviar el nom no compensa i si no hi ha una petició expressa dels veïns -i no n’ha rebut cap, assegura- no s’ho plantejaran.

A Sant Martí Sarroca (Alt Penedès) hi ha l’Espai per a la gent gran Jordi Pujol, de titularitat municipal. El seu Ajuntament, amb majoria absoluta de CiU, tampoc es plantejarà tirar endavant una proposta com la moció presentada pel PSC per canviar-li el nom si no hi ha una condemna judicial.

Premià de Dalt (Maresme), localitat d’origen de la mare de Jordi Pujol, ha deixat intacte el pack d’honors: l’estàtua (erigida el 2011) que ha estat tacada amb pintura, el nom de la plaça on s’ubica (batejada el 2006) i la condició de fill adoptiu (atorgada el 1997). La Comissió de Valoració dels Honors i Distincions, per unanimitat, considera que prevalen els seus mèrits: l’estret vincle amb Premià i la seva aportació al país, incloent-hi els 23 anys com a president. Fonts municipals no descarten que aquesta comissió revoqui els honors si es condemna Pujol en el futur. El grup municipal socialista ha assenyalat que els membres de la comissió van ser triats “a dit” i que entre ells figuren antics regidors convergents, amics de l’alcalde i un cosí de l’exMolt Honorable.

(Visited 43 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari