L’Ajuntament es fa càrrec de 600 milions de deutes de la Generalitat

L'any passat va 'regar' amb 78 milions tota mena d'entitats i associacions, aprofitant el bon estat de salut de les finances municipals
Xavier Trias
Xavier Trias

‘El Confidencial’ informa aquest dilluns del desviament de més de 600 milions de deute de la Generalitat mitjançant l’Ajuntament de Barcelona. L’alcalde Trias ha emprat el superàvit del consistori, un dels més sanejats d’Espanya, per sufragar les despeses en hospitals: 30 milions en l’ampliació de l’Hospital del Mar.

El Liceu, el Circuit de Catalunya, el MNAC també s’han beneficiat del cop de mà de l’alcalde al president de la Generalitat. L’Ajuntament s’ha fet també càrrec d’algunes transferències pressupostàries que, per competències, corresponen a la Generalitat, com el pagament de professors de guarderia. En total, 182 milions, que cal sumar als gairebé 200 de deute reconegut pel Departament d’Economia.

Una bona part del pastís consistorial, segons el diari digital, se l’endú Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). L’empresa municipal s’està fent càrrec dels 250 milions que hauria de pagar la Generalitat mitjançant l’Autoritat Metropolitana del Transport.

‘La menjadora’
Xavier Trias ha convertit l’Ajuntament de Barcelona en la “gran repartidora”
de subvencions a tota mena d’entitats i associacions, moltes d’elles de fora de l’àmbit geogràfic municipal.

Tota vegada que la Generalitat està escanyada financerament, les arques de la Casa Gran –que l’anterior alcalde, Jordi Hereu, va deixar ben proveïdes s’utilitzen per perpetuar el conegut sistema de “menjadora” instaurat fa anys pel pujolisme i que serveix per crear i mantenir una legió d’ “estómacs agraïts”.

A la web de l’Ajuntament es pot trobar l’abast d’aquesta “febrada subvencionadora” de Xavier Trias: 78 milions d’euros l’any 2013, corresponent als conceptes “subvencions directes i altres transferències a entitats sense ànim de lucre”, “subvencions concedides per conveni” i “subvencions atorgades per convocatòria”.

A més, cal afegir-hi els 853.362.309 euros que s’han destinat a “subvencions directes i transferències a òrgans públics, consorcis i entitats participades”. En total, segons informa l’Ajuntament, l’any passat es van atorgar més de 5.000 subvencions a unes 3.000 associacions i particulars.

LLEGEIX L’ARTICLE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER D’AQUESTA SETMANA

(Visited 59 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari