Comença el judici contra Laporta i la seva junta

Es dirimeix la demanda del FC Barcelona per unes pèrdues de 47,6 milions
Joan Laporta, expresidente del Barça
Joan Laporta, expresidente del Barça

Joan Laporta i la seva última junta directiva al capdavant del FC Barcelona comencen a desfilar aquest dilluns per la Ciutat de la Justícia, on s’haurà de decidir si han d’assumir 47,6 milions d’euros de pèrdues del club.

Declararan com a imputats 17 antics directius, entre ells Xaviar Sala i Martin, Magda Oranich, Alfons Godall, Jaume Ferrer, Rafael Yuste i Albert Perrin. En qualitat de testimonis compareixeran l’anterior president del Barça, Sandro Rosell, l’actual, Josep M. Bartomeu, l’exvicepresident Ferran Soriano, Jordi Moix, Javier Faus i Evarist Murtra, entre altres.

L’acció de responsabilitat
La discrepància que centra el judici s’origina el 2010, quan Sandro Rosell, enemistat amb Laporta, no accepta els números reportats per l’anterior directiva: un tancament amb 11,1 milions de benefici que, segons la junta entrant, amagava 79,6 milions de pèrdues (en total, 47,6 milions de pèrdues durant els anys de Laporta com a president).

La judicialització d’aquest afer del club blaugrana es va decidir en una ajustada votació de l’assemblea de compromissaris que, l’octubre del 2010, va impulsar l’acció de responsabilitat amb relació a la gestió econòmica de l’anterior directiva. Aquesta decisió, rebutjada per Laporta i els seus directius, suposava que haurien de pagar mancomunadament. És a dir: assumir 2,86 milions cadascun.

Justos per pecadors
Entre les controvèrsies del cas hi ha l’elecció dels presumptes culpables de gestió de l’era Laporta. Molts dels assenyalats es van incorporar al final de l’etapa que es jutja i no van tenir culpa; en canvi, una quinzena de directius de pes durant la presidència de Laporta -inclòs el mateix Rosell- no queden esquitxats. La Llei de l’Esport preveu en aquests casos que només s’imputi els directius que van acabar el mandat, però bona part de la gestió que explicaria les pèrdues adduïdes -devaluació de la plantilla, adquisició de terrenys a Viladecans, conflicte amb Mediapro…- porta la firma de gestors anteriors.

Una posterior maniobra per evitar que paguessin justos per pecadors va plantejar exonerar-los a tots del pagament dels 2,86 milions a canvi de l’assumpció de la responsabilitat i el pagament simbòlic d’un euro, però no va servir perquè els imputats combreguessin. Tot es decidirà als tribunals.

(Visited 61 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari