El Procés Constituent vol una Catalunya “oberta i desobedient”

L'Assemblea acaba trepitjant l'acte celebrat davant el Deutsche Bank
Acte de PC davant el Deutsche Bank
Acte de PC davant el Deutsche Bank

Una Catalunya oberta, desarmada –perquè l’únic soldat que mereix un homenatge és el que deserta- i desobedient“, ha proclamat aquest dijous Arcadi Oliveres, en el parlament de clausura de l’acte que el Procés Constituent (PC) ha celebrat per la Diada de Catalunya. A diferència de l’any passat, en què es va encerclar La Caixa, enguany els organitzadors han buscat una ubicació que coincidia amb la V massiva promoguda per l’Assemblea Nacional. A Passeig de Gràcia amb Diagonal. Aquest fet ha sumat oients als parlaments de lluita per la igualtat social que reivindica el PC però també els ha dut algun maldecap. I és que els organitzadors de la V no s’han esperat al final de l’acte alternatiu per fer la seva.

Ben pocs dels milers de persones que omplien la cruïlla de Passeig de Gràcia i Diagonal, només aquells que eren al costat de l’escenari, han pogut escoltar la cantant Lídia Pujol, que clausurava amb presses, poc abans de quarts de cinc de la tarda amb un parell de temes musicals, l’acte del Procés Constituent. Abans que ella, tant un dels portaveus de la formació, Arcadi Oliveres, com el catedràtic Vicenç Navarro, han vist destorbats els seus parlaments. “Són bona gent però ens estan fent un sabotatge“, ha arribat a dir Navarro.

El catedràtic de ciències polítiques i socials ha donat sentit, amb el seu discurs, a la proclama de l’acte que el PC ha celebrat davant la seu del Deutsche Bank: ‘la Catalunya del 99%’, la de la classe treballadora. “No a la Catalunya de l’1%. Volem una autèntica democràcia sense explotació nacional, ni de classe, ni de sexe”, ha dit.

Una de les intervencions més aplaudides ha estat la dels activistes de la ‘Marxa per la Dignitat’, que han demanat “dignitat al món laboral” i han recordat que hi ha més de 400 persones pendents de judici com a conseqüència de la darrera vaga general.

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari