Pujol desterrat

L'expresident obligat a retornar la Medalla d'Or de Barcelona i abandonat per CDC
Pujol medalla
Pujol medalla

A poc a poc les coses es compliquen per Jordi Pujol. Avui a primera hora del matí, Josep Rull, coordinador general de Convergència Democràtica de Catalunya ha acceptat que el seu partit li ha demanat a Jordi Pujol que es presenti al Parlament tot i que diuen és una decisió “estrictament privada”. Sense obtenir resposta han declarat: “No tenim coneixement de l’estratègia, més enllà del que apareix als mitjans. És una decisió de família i no en farem cap valoració. Hem iniciat un procés intern de refundació i no ens correspon a nosaltres valorar les estratègies judicials de persones concretes”.

Per altra banda, l’expresident va retornar la Medalla d’Or de Barcelona el passat 18 d’agost. Condecoració vitalícia que Jordi Pujol va rebre l’any 1992 i que s’ha vist obligat a tornar-la després d’admetre que tenia una fortuna oculta a l’estranger. El primer a demanar-li que retornés la medalla va ser el líder de PSC a Barcelona, Jaume Collboni i tot i que Xavier Trias va considerar la petició “oportunista” no ha tingut més remei que traslladar aquesta petició.

Així doncs, des de fa uns dies que el molt honorable ja no té la Medalla d’Or de la ciutat de Barcelona que li va concedir Maragall, màxima distinció de la capital i que té com finalitat distingir aquelles persones o entitats que hagin donat un gran servei a Barcelona. Les personalitats distingides amb aquesta medalla tenen el dret a ser tractades com a “Excel·lentíssim Senyor”. A més, podran donar nom a vies o espais públics de la ciutat sense la condició (habitual) que hagin passat cinc anys de la seva mort.

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari