Nou motí a Bellvitge: 13 pacients atrinxerats

Protesta contra el tancament de llits
bellvitge
bellvitge

El tancament de llits en centres hospitalaris com el de Bellvitge (L’Hospitalet de Llobregat) està donant lloc a situacions que poca relació tenen amb el dia a dia d’un hospital normal. En un context d’indignació contra les polítiques de retallades i privatitzacions engegades pel conseller de Sanitat Boi Ruiz, proliferen els motins. El d’aquest dilluns no és el primer, però s’estén per tres plantes. Segons fonts sindicals, fins a 13 pacients es neguen a abandonar les seves habitacions: set a neurologia (novena planta), cinc a cirurgia cardíaca (tercera planta) i un més a traumatologia (desena planta).

La direcció de Bellvitge admet la situació que es dóna en aquestes tres plantes, que considera puntual i atribueix a l’acció dels sindicats. Els representants dels treballadors, agrupats en set sindicats, venen denunciant, juntament amb pacients, familiars de pacients, veïns i personal mèdic, la insuficiència de llits en aquest hospital, així com les seves conseqüències.

Versions contraposades
El conseller Ruiz, però, ho nega tot. Assegura que “ningú es quedarà sense ser atès aquest estiu” i que “els gerents dels centres tenen l’ordre i el seny per obrir llits quan sigui necessari”. Però els sindicats de Bellvitge ho veuen d’una altra manera. Denuncien que aquest hospital perd 40 places cada any, que des del 2010 s’han perdut 225 llits. Ramón Montoya, delegat de SATSE i president de la Junta de personal de Bellvitge, explica el truc a EL TRIANGLE: “si la planta 12, per exemple, té 20 habitacions, en tanquen dies i hi fan un despatx”, de tal manera que es reobre el mateix espai amb quatre llits menys.

La direcció de l’Hospital de Bellvitge ha decidit tancar aquest estiu gairebé un terç dels llits: 203 dels 615 disponibles.

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari