Rato, imputat per Bankia, fa negocis a paradisos fiscals

L'ex gerent de l'FMI va constituir una firma amb ramificacions a les Illes Verges Britàniques
rodrigo rato
rodrigo rato

L’exministre d’Aznar i ex director gerent del Fons Monetari Internacional, Rodrigo Rato, va crear una societat de comerç internacional amb seu a Wembley i amb dues ramificacions a paradisos fiscals, les Illes Verges Britàniques i Gibraltar, quan tot just feia un any que l’havien imputat per, suposadament, haver enfonsat Bankia.

Lilac Trading Limited, informa políticalocal.es, té un capital social dividit en 3.000 accions, de les quals 2.250 corresponen a Rato. Les altres 750 són de Pedro Díez Martínez, qui forma part també del consell d’administració.

Per crear la companyia, l’economista va contractar Finsbury Trust&Corporate Services Limited, una empresa de serveis fiduciaris de Gibraltar. Com a secretari del consell d’administració firma Gateway Management Limited (BVI), una societat financera afincada a Tórtola, capital de les Illes Verges Britàniques, un territori offshore que ofereix avantatges fiscals. Aquesta societat va ser creada mitjançant David Dennis, qui segons fonts consultades per politicalocal.es, és un “testaferro professional que ofereix serveis fiduciaris” des de Gibraltar.

Després de deixar un forat a Bankia de 20.000 milions d’euros que s’han tapat amb fons públics, Rato assessora Telefònica, el Banc Santander i Caixabank (La Caixa).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides