El cas Mercuri fa trontollar la Federació de Municipis

La jutgessa investiga "cobraments il·lícits" de 44 dirigents, la majoria d'ajuntaments socialistes, de l'ens
Sense títol
Sense títol

“S’ha pogut determinar una possible irregularitat en els imports rebuts pel personal vinculat a la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), havent pogut comprovar que els membres del comitè executiu de la Federació rebien una quantitat fixa mensual en concepte de dietes d’òrgans de govern, quantitats que feien pensar que podrien tractar-se de sous encoberts”. El text, difós pel diari ‘Ara’, correspon a l’apartat segon de la interlocutòria que la jutgessa que instrueix el cas Mercuri ha obert per investigar un possible frau a l’entitat municipalista, on hi ha una majoria d’ajuntaments socialistes.

La jutgessa Faura ha obert una peça separada per investigar una presumpta malversació de fons a l’FMC. Denomina “cobraments il·lícits” que podrien haver rebut 44 membres de la direcció de la federació per cobrar dietes independentment de si assistien o no a les reunions.

La interlocutòria apunta a l’expresident de l’entitat i exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos, per cobrar “quantitats mensuals fixes en concepte de dietes i/o desplaçaments” mentre presentava “tiquets per les despeses generades en el marc de les seves activitats com a president de l’entitat municipalista”. Algunes d’aquestes dietes s’haurien percebut en períodes d’inactivitat de l’ens.

(Visited 29 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari