El cas Efial esclata a Torredembarra i l’alcalde és detingut

La Guàrdia Civil escorcolla l'Ajuntament i investiga la contractació de la consultora
massague torredembarra
massague torredembarra

Daniel Masagué (CiU), alcalde de Torredembarra, i altres membres de la junta de govern de la mateixa localitat tarragonina han estat detinguts aquest dijous en el marc d’una investigació sobre possibles irregularitats que el Jutjat número 1 del Vendrell manté sota secret de sumari.

Els registres policials, que s’han dut a terme no només a l’Ajuntament de Torredembarra, sinó també a Barcelona -inclòs el de l’empresa Teyco- i Tarragona, estan motivats per possibles irregularitats en una operació urbanística i en contractacions per a l’elaboració d’informes. Els detinguts estarien acusats de delictes contra l’Administració, malversació de diners públics, blanqueig i corrupció.

Cas Efial
Fonts properes al cas citades per EFE apunten que s’investiguen contractes amb Efial, empresa situada al bell mig d’un possible cas de corrupció urbanística a l’Ajuntament de L’Ametlla de Mar destapat per EL TRIANGLE. Aquell cas, segons s’ha denunciat, era part d’un entramat on estarien implicats diversos Ajuntaments catalans.

Pel que fa a l’operació efectuada a Torredembarra, el secretari municipal hauria denunciat davant l’Oficina Antifrau la contractació, per 18.000 euros mensuals, de la consultora Efial. Segons la mateixa informació, el Jutjat número 1 del Vendrell estaria investigant contractes amb presumptes irregularitats denunciades pel PSC. El portaveu d’aquest partit a Torredembarra, Jordi Soler, ha admès a RAC1 que l’operació va més enllà d’allò que havien arribat a denunciar.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides