La Setmana de la Dignitat comença exigint la renda mínima garantida

La iniciativa pretén que tot ciutadà eviti la pobresa rebent, per llei, 664 euros mensuals
L'equip promotor de la Renda Garantida de Ciutadania davant el Parlame
L'equip promotor de la Renda Garantida de Ciutadania davant el Parlament

Després que milers de persones arreu de l’Estat hagin participat, aquest cap de setmana, en concentracions per encerclar edificis parlamentaris i governamentals, i hagin reclamat, així, polítiques a favor de l’estat del benestar i que protegeixin les necessitats bàsiques, aquest dilluns ha començat la Setmana de la Dignitat.

Fins dissabte, diverses plataformes, entitats socials, partits i sindicats promouen amb el lema “Catalunya sense atur, pobresa i desigualtat! Renda Garantida de Ciutadania ja!” un seguit d’accions que tenen com a primer objectiu aconseguir que una llei reconegui, com preveu l’Estatut, el dret de tot ciutadà a rebre una renda amb què pugui viure dignament. La quantitat proposada perquè cap ciutadà visqui per sota del llindar de la pobresa és 664 euros. Aquesta campanya compta amb el suport de 120.000 firmes i va presentar, el desembre del 2013, una iniciativa legislativa popular perquè el Parlament instaurés aquesta renda.

A més, una de les principals accions reivindicatives durant la Setmana de la Dignitat consistirà a formar una cadena humana que unirà, a Barcelona, una oficina de Catalunya Bank amb una de Bankia per defensar la banca pública.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides