Referéndum Real Ya! presumeix de més seguiment que la coronació

Un 96% dels 80.969 votants es decanten per triar el model d'Estat
referendum real ya resultats
referendum real ya resultats

80.000 persones poden semblar poques, però són més de les que han assistit avui a l’acte de Coronació“. Així han valorat els portaveus de Referéndum Real Ya! la participació de la ciutadania, del 14 al 19 de juny, en la votació d’aquesta consulta. Engegada a corre-cuita un cop es va conèixer l’abdicació del rei Joan Carles I, la iniciativa plantejava dues preguntes: “Està vostè d’acord que el cap de l’Estat espanyol sigui triat per sufragi universal? Està vostè d’acord que s’obri un procés constituent perquè la ciutadania decideixi sobre el model organitzatiu de l’Estat espanyol?”.

En el cas de la primera, 77.565 persones (un 95,8%) han votat a favor de poder triar per sufragi el cap d’Estat, mentre que 3.110 (un 3,64%) han votat en contra i 294 (un 0,36%) han votat en blanc. Pel que fa a la segona pregunta, 79.435 vots han donat suport al fet de poder decidir el model d’Estat (un 98,11% del total), 999 han votat en contra (un 1,23%) i 535 han estat vots en blanc (un 0,6%).

Els promotors d’aquesta iniciativa s’han mostrat satisfets per haver obert un debat sobre la successió i per haver demostrat, asseguren, que la democràcia directa “és possible i real”. Tanmateix pretenen treballar en futures consultes per crear l’hàbit de participar i decidir. “Si un equip de cent persones pot fer això, què no podran fer les institucions amb els recursos que tenen?”, plantegen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides